Papa Francesco, Carlo Acutis’i Aziz İlan Etti

Papa Francesco, Carlo Acutis’i Aziz İlan Etti
Haber Tarihi: 16.09.2024

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, genç İtalyan Katolik Carlo Acutis’in iki mucize gerçekleştirdiğine hükmetti ve onu aziz ilan etti. Aziz ilanı için Roma Katolik Kilisesi, adayın iki mucize gerçekleştirmiş olması gerekliliğini aramaktadır. Carlo Acutis, 2006 yılında lösemi nedeniyle vefat etmişti.

İlk Mucize: Brezilya’da İyileşen Çocuk

İlk mucize vakası, 2013 yılında Brezilya’da gerçekleşmiştir. Doğuştan ağır pankreas hastalığı bulunan bir çocuğun, kilisedeki ayin sırasında Acutis’e ait bir kıyafete dokunması sonucunda iyileşmesi olarak kabul edilmiştir. Vatikan, bu olayı 2020 yılında bir mucize olarak onaylamıştı.

İkinci Mucize: Kosta Rikalı Öğrencinin İyileşmesi

İkinci mucize vakası ise 2022 yılında İtalya’da yaşanmıştır. Bisiklet kazası sonucu ağır bir kafa travması geçiren Kosta Rikalı bir üniversite öğrencisinin, annesinin Acutis’in mezarında yaptığı dua sonrasında mucizevi bir şekilde iyileştiği belirtilmiştir. Vatikan tarafından da bu olay bir mucize olarak kabul edilmiştir.

Papa Francesco’nun onayıyla aziz ilan edilen Carlo Acutis, gençler için bir örnek olacak ve onların dini duygularını güçlendireceği düşünülmektedir. Acutis’in aziz ilan edilmesi, genç nesiller arasında dini öğretileri yayma ve yaşama konusunda ilham kaynağı olması beklenmektedir.

Carlo Acutis, 1991 yılında İngiltere’de doğmuş ve çocukken ailesiyle birlikte Milano’ya taşınmıştır. Dindar bir ailede büyüyen Acutis, hayatı boyunca yardımseverliği ve dini faaliyetleri ile tanınmıştır. Ölümünden önce dini mucizeleri kaydederek internet üzerinde bir arşiv oluşturmuş ve insanların manevi dünyasına ışık tutmuştur.

Acutis’in Mirası

Carlo Acutis’in Assisi’deki naaşı, ziyaretçiler tarafından dua etmek için ziyaret edilmektedir. Ailesi, Acutis’in mucizevi etkileri hakkında dünya genelinden günlük olarak haberler aldıklarını belirtmiştir. Acutis’in aziz ilan edilmesiyle birlikte dünya çapında birçok kişi için manevi bir kılavuz olması ve mucizelerin gerçekleşebileceği inancını pekiştirmesi beklenmektedir.

Anne Antonia Salzano, Acutis’in aziz ilan edilmesinin ailelerini duygulandırdığını ve bu mutluluğu dünya genelinde ona dua eden herkesle paylaştıklarını ifade etmiştir. Carlo Acutis’in aziz ilan edilmesi için düzenlenecek törenin tarihi henüz açıklanmamıştır.