Yüzlerce konut sudan ucuz fiyata satılacak! İşte TOKİ kampanyasının detayları

Yüzlerce konut sudan ucuz fiyata satılacak! İşte TOKİ kampanyasının detayları
Haber Tarihi: 16.09.2024

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 ilde gerçekleştireceği yeni satışlarla konut ve iş yeri arayanları sevindiriyor. Bunun dışında 42 illerde açık arttırma yöntemi ile konut satışları olacak. Peki detaylar neler?

Açık artırma yöntemiyle yapılacak olan satışlar kapsamında toplamda 16 konut ve 183 iş yeri vatandaşlara sunulacak. TOKİ’nin 2024 konut ve iş yeri satışı peşinat ve vade seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Satışlar farklı illerde gerçekleştirilecek olup her bir konut veya iş yerinin özellikleri ve satış şartları il il belirlenecek. Vatandaşlar TOKİ tarafından açıklanan detayları inceleyerek kendilerine uygun olan konut veya iş yeri için başvuruda bulunabilecek.

Konut ve iş yeri satışları için başvuru şartları her il için farklılık gösterebilecek. Başvuru yapacak kişilerin genellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları belirli bir yaş sınırlamasında olmaları ve gerekli finansal koşulları sağlamaları bekleniyor. İşte bu şartlar TOKİ’nin açık artırma yöntemiyle gerçekleştireceği satışların önemli detayları arasında yer alıyor. Başvurular TOKİ tarafından belirlenen tarihler ve ilan edilen başvuru yöntemleri doğrultusunda yapılacak.

TOKİ Açık Arttırma Detayları Neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 ilde düzenleyeceği açık artırma ile toplam 16 konut ve 183 iş yeri satışını gerçekleştirecek. Satışlar 31 Mayıs Cuma günü Ankara’daki The Green Park Hotel ve İstanbul’daki TOKİ hizmet binasında yapılacak. Bu önemli etkinlikte internet üzerinden katılım sağlamak isteyenlerin kayıtları 30 Mayıs saat 14.00’e kadar alınacak.

TOKİ’nin konut ve işyeri açık artırma satışında bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından sağlanacak. Başvurular ve gerekli teminatlar söz konusu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul, Balıkesir, Çorum, Konya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Zonguldak, Rize, Siirt, Tunceli ve Kars illerinde konut satışı düzenleyecek. Bu illerde toplam 16 konut ve 183 iş yeri açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak.

TOKİ İşyeri Satışı Yapılacak İller Hangileri?

TOKİ Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Ankara, Yalova, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Afyonkarahisar, Erzurum, Gaziantep, Isparta, Diyarbakır, Sinop, Sivas, Kütahya, Osmaniye, Burdur, Adana, Elazığ, Kastamonu, Trabzon, Giresun, Uşak, Kars, Kırşehir ve Şanlıurfa gibi şehirlerde yer alan iş yeri projeleri satışa sunulacak. Bu sayede özellikle küçük işletme sahipleri ve yeni girişimciler için ideal lokasyonlarda iş yeri edinme fırsatı yaratma imkanına sahip olacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı düzenlediği müzayedelerde yatırımcılara çeşitli ödeme seçenekleri sunarak iş yeri edinme imkanı sağlıyor. Yeni duyurulan seçenekler arasında % 25 peşinatla 72 ay vade % 25 peşinatla 120 ay vade ve % 15 peşinatla 60 ay vade gibi seçenekler bulunuyor.

TOKİ Açık Arttırma Hangi İller İçin Geçerli Olacak?

TOKİ 42 ilde konut satışlarına başladı. İstanbul ve Ankara’nın da dahil olduğu illerde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşan toplam 182 konut, açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak.  Açık artırma işlemi 1 Ağustos’ta saat 10.30’da Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

Alıcılar satışa sunulan konutlar için % 25 peşinat ödeyerek geri kalan tutarı 120 ay vade ile ödeme imkanına sahip olacak. Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat ve Zonguldak gibi birçok şehirde konutlar satışa sunulacak. Açık artırmaya katılmak isteyenler, başvurularını ve teminatlarını Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapabilecekler.