E-Devlete eklenen yeni özellik milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiriyor

E-Devlete eklenen yeni özellik milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiriyor
Haber Tarihi: 16.09.2024

Trafik Kazası Tutanakları Artık e-Devlet Üzerinden Doldurulabilecek

Trafik kazaları sonrasında doldurulması gereken kaza tutanakları artık e-Devlet üzerinden hızlıca ve kolayca doldurulabilecek. Yeni devreye giren “Kaza Tutanağı Oluşturma” özelliği ile kaza tutanağı formunu kağıt üzerinde doldurmak yerine, telefonunuzdan pratik bir şekilde oluşturabileceksiniz. Peki, e-Devlet’teki kaza tespit tutanağı nasıl doldurulur? İşte detaylar.

Kaza Tespit Tutanağı Artık e-Devlet’te e-Devlet’in mobil uygulaması güncellenerek “Kaza Tutanağı” hizmeti eklendi. Bu hizmetle, vatandaşlar iOS ve Android platformlarındaki e-Devlet mobil uygulamasını kullanarak kaza tutanağı oluşturabilirler.

Kaza Tespit Tutanağı Nedir ve Nasıl Doldurulur? Bu yeni özelliği kullanabilmek için öncelikle e-Devlet mobil uygulamanızı güncellemeniz ve profilinizde iki aşamalı doğrulamayı aktif hale getirmeniz gerekmektedir.

  1. e-Devlet mobil uygulamasında arama bölümüne “Kaza Tutanağı” yazın ve “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi” tarafından sunulan “Kaza Tutanağı” hizmetine tıklayın.
  2. “Yeni tutanak oluştur” veya “Yeni tutanağa dahil ol” seçeneklerinden birini seçin.
  3. Kazaya karışan aracın ruhsat bilgilerini girin.
  4. Kaza ekranında, ekrandaki seçenekleri kullanarak kazanın senaryosunu hazırlayın.
  5. Kaza fotoğraflarını dosyaya ekleyin.
  6. Sigorta bilgilerini girin.
  7. Tutanağı tamamlayıp kaydettikten sonra SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) sistemine gönderimi yapılacaktır.

Süreç Hızlanacak Sisteme girilen tutanak bilgileri doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne aktarılacak. Bu sayede, sigorta şirketleri kazadan anında haberdar olacak ve hasar tespiti ile tazminat ödemeleri kısa sürede gerçekleşecek. Sürücülerin hayatını kolaylaştıracak bu yeni hizmet sayesinde e-Devlet üzerinden düzenlenen raporların takibi de online olarak yapılabilecek.