Sosyal medya devi mecbur kalınca bakın Türkiye’de ne yaptı?

Sosyal medya devi mecbur kalınca bakın Türkiye’de ne yaptı?
Haber Tarihi: 16.09.2024

X Sosyal Medya Platformu Türkiye’de Temsilcilik Açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in Türkiye’de temsilcilik açarak bir temsilci atadığını duyurdu. Uraloğlu, geçtiğimiz aylarda temsilcilik açılmadığı takdirde platforma bant daraltma cezası uygulanacağını belirtmişti.

X, Türkiye’de Ofis Açtı Bakan Uraloğlu, gelişmeyi kamuoyuna duyururken, “X temsilcilik açmasaydı bant daraltma cezasıyla karşı karşıya kalacaktı.” ifadelerini kullandı.

“Temsilci Atamaları Gecikmişti Ama İletişim Halindeydik” Canlı yayında konuşan Bakan Uraloğlu, şunları söyledi: “Temsilci atamamışlardı ancak iletişimimiz vardı. Son zamanlarda reklam yasağı uyguladık ve bu kısmen etkili oldu. Bant daraltma kararı aldık ve bunu kendilerine bildirdik. Sonuç olarak sosyal medya platformu X, Türkiye’de temsilcilik açtı.”

Reklam Yasağı ve Bant Daraltma Uygulaması Türkiye’de temsilcilik açması konusunda uyarılan sosyal medya platformu X, temsilcilik açılana kadar reklam yasağına tabi tutuldu.

Geçtiğimiz aylarda, X’e ek yaptırım olarak bant daraltma cezasının uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna yanıt veren Uraloğlu, “Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme gerekecek. Görüşmelerimiz devam ediyor ve şu an yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bant daraltma da gündemimizde.” ifadelerini kullanmıştı.