Beşiktaş – Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Beşiktaş – Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Haber Tarihi: 16.09.2024

Ziraat Türkiye Kupası Finali: Beşiktaş ve Trabzonspor Karşı Karşıya

Ziraat Türkiye Kupası’nda büyük final günü geldi çattı. Daha önce bu kupayı 10 kez kazanan Beşiktaş ile 9 kez zafere ulaşan Trabzonspor, bu akşam İstanbul’da karşı karşıya gelecek. Trendyol Süper Lig’de şampiyonluk yarışında geri kalan iki takım da sezonu taraftarlarına kupa hediye ederek kapatmayı hedefliyor. Peki, Beşiktaş – Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar:

Şehitler İçin Saygı Duruşu

Türkiye Futbol Federasyonu, Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimiz için başsağlığı diledi ve bu akşam oynanacak olan 62. Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı. Ayrıca, kulüpler sahaya siyah kol bandı takarak çıkacaklar.

Beşiktaş ve Trabzonspor’un Hedefi Kupa

Beşiktaş, final maçı için hazırlıklarını tamamlarken, Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Çakır, düzenlenen basın toplantısında bu sezonki hedeflerinin üçüncülük ve Türkiye Kupası olduğunu belirtti. Çakır, “Beşiktaş büyük bir camia, ama biz de Trabzonspor olarak kupayı kazanıp taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz” dedi.

Teknik Direktörlerin Açıklamaları

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Finale kalmak güzel, finalde de dost olmak çok güzel. 150 takımın yarıştığı bu turnuvada finale kadar gelmek önemli. Beşiktaş 10 kez, biz ise 9 kez bu kupayı kazandık, eşitlemek istiyoruz” dedi.

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe ise, “Bu kupayı taraftarımıza armağan ederek onları mutlu etmek istiyoruz. Final maçları farklı olur, biz de bu maçı kazanarak sezonu güzel bir şekilde kapatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

VAR Hakemi Açıklandı

Türkiye Kupası finalinin VAR hakemi, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Dennis Johan Higler olacak. Higler daha önce Süper Lig’de Beşiktaş’ın Ankaragücü’nü 2-0 yendiği maçta da VAR hakemi olarak görev yapmıştı.

Maç Bilgileri

Beşiktaş ve Trabzonspor, toplamda 19 kez Ziraat Türkiye Kupası’nı müzelerine götürdüler. Beşiktaş 10 kez, Trabzonspor ise 9 kez bu kupayı kazandı. İki takımın muhtemel 11’leri şu şekilde:

  • Beşiktaş: Mert, Svensson, Necip, Colley, Masuaku, Rashica, Salih, Gedson Fernandes, Muçi, Muleka, Semih Kılıçsoy.
  • Trabzonspor: Uğurcan, Meunier, Mendy, Denswil, Eren, Berat, Umut Güneş, Bardhi, Visca, Trezeguet, Onuachu.

Bu akşam yani 23 Mayıs 2024 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak olan final karşılaşmasını hakem Ali Şansalan yönetecek. Mücadele ATV’den canlı olarak yayınlanacak.