UAD Kararları ve İsrail’in Tutumu

UAD Kararları ve İsrail’in Tutumu
Haber Tarihi: 19.09.2024

İsrail’in soykırım suçlamasıyla yargılandığı davada Uluslararası Adalet Divanı (UAD)’nin kararları açık ve nettir. Refah’a askeri operasyonun derhal durdurulması gerektiği, insani yardım için Mısır’daki Refah kapısının erişime açılması ve Gazze şeridine gözlemcilerin girişine izin verilmesi gerekmektedir. Ancak İsrail, bu kararlara uymayacağını açıkça belirtmiştir. BM ve UAD kararlarına rağmen İsrail saldırılarına devam etmektedir.

ABD’nin Rolü ve İsrail’in Suçları

ABD’nin desteğiyle İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM)’ne yargılanma sürecine karşı çıkmaktadır. İsrail’in Gazze’deki insan hakları ihlalleri ve soykırım suçlarına karşı sessiz kalan ABD, İsrail’i korumak adına adımlar atmaktadır. İsrail’in sivil halkı hedef alan saldırıları ve zulmü uluslararası toplum tarafından kınanmaktadır. İsrail’in ahlaki olmayan tutumları ve insan hakları ihlalleri dünya genelinde tartışma konusudur.

Sonuç olarak: İsrail’in Gazze’deki zulmü ve soykırım suçları uluslararası hukukun temel prensiplerine aykırıdır ve bu konuda uluslararası toplumun daha etkili ve kararlı bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir.