Ace-Liam Nana Sam Ankrah: Dünyanın En Genç Ressamı

Ace-Liam Nana Sam Ankrah: Dünyanın En Genç Ressamı
Haber Tarihi: 08.09.2024

Ace-Liam Nana Sam Ankrah adlı 1,5 yaşındaki çocuk, dünyanın en genç ressamı unvanını elde etti. Bu olağanüstü yetenekli minik ressam, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girebilmek için bir sergide resimlerini başarıyla satarak, sanatını kanıtladı.

Ace-Liam’ın yeteneği, annesi Chantelle Kuukua Eghan tarafından altı aylıkken fark edildi. Annesi, kendisi bir tablo üzerinde çalışırken oğlunun da önüne resim kağıdı açtığını ve açık renklere büyük ilgi gösterdiğini belirtiyor. İlk eseri “Emekleme” adını taşıyan resimle başlayan Ace-Liam, kısa süre içinde soyut sanatın izinden gitmeye başladı.

Gana’da düzenlediği ilk sergisinde 10 resim satmayı başaran Ace-Liam, ülkenin first lady’si Rebecca Akufo-Addo’dan bile resim siparişi aldı. Şimdiye kadar kariyerinde 15 resim satan genç ressamın eserlerinin yakında bir açık artırmada yer alması bekleniyor.

Ace-Liam Nana Sam Ankrah: Dünyanın En Genç Ressamı

Anne Chantelle Kuukua Eghan, oğlunun uluslararası bir burs almasını umarak, onun sanat yolculuğunda destek olmayı sürdürüyor. Ace-Liam’ın resimlerinde renklerin uyumu ve oyuncu dokunuşları dikkat çekerken, annesi oğlunun gelecekte büyük ressamların izinden gideceğine inanıyor.

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’ndan gelen mektupla duygusal anlar yaşayan Chantelle Kuukua Eghan, oğlunun resimlerinin dünyanın dört bir yanındaki sanatseverler tarafından takdir edileceğine inanıyor. Ace-Liam Nana Sam Ankrah, yaşının gençliğine rağmen büyük bir sanatçı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.