Mayıs ayında böyle kar görülmedi! Muhteşem manzara

Mayıs ayında böyle kar görülmedi! Muhteşem manzara
Haber Tarihi: 08.09.2024

Mayıs Ayında Kar Yağışı Ilgaz Dağı’nı Beyaza Bürüdü

Kastamonu’da dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı, Ilgaz Dağı’nı beyaza bürüdü. Kar yağışı, yüksek kesimlerde etkili olurken, il genelinde de gece boyunca etkisini gösterdi. Ilgaz Dağı’nın beyaz örtüyle kaplanmasıyla kartpostallık manzaralar oluştu ve bu eşsiz görüntüler dron ile havadan kaydedildi.

Ilgaz Dağı ve Çevresi Kar Altında

Dün akşam saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, Kastamonu’nun genelinde etkisini hissettirdi. Ilgaz Dağı geçişi, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerini il merkezine bağlayan Yaralıgöz ve Oyrak geçitleri de karla kaplandı. Ayrıca, Daday, Küre, İnebolu, İhsangazi ve Ağlı ilçelerinin yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu.

Kar Kalınlığı ve Sıcaklıklar

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı ise sıfırın altında 2 dereceye kadar düştü. Kar yağışı sonrası ormanlık alanlar ve Kayak Merkezi, beyaz örtüyle kaplanarak görsel bir şölen sundu. Bu nadir ve güzel anlar, dron ile havadan görüntülenerek ölümsüzleştirildi.

Mayıs ayında yağan kar, Ilgaz Dağı’nı adeta kış mevsimine geri döndürdü ve bu doğa harikasının muhteşem manzaralarını bir kez daha gözler önüne serdi.