Ethereum’da ralli zamanı geliyor mu? Milyonlar heyecanla bekliyor

Ethereum’da ralli zamanı geliyor mu? Milyonlar heyecanla bekliyor
Haber Tarihi: 08.09.2024

ABD’de spot Ether borsa yatırım fonlarının (ETF) onay almasına rağmen Ether fiyatının neredeyse hiç hareket etmemesinin iki ana nedeni olabilir.

23 Mayıs’ta Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), sekiz spot Ether ETF’sinin borsalarda listelenmesini onayladı. Ether, bu haberden hemen önce %3,4 düştü ve kısa süre sonra yaklaşık %5 toparlandı. Kripto yorumcusu Zach Rynes, fiyat hareketlerinin sınırlı kalmasının nedenini, “onayı satın almak isteyen herkesin zaten satın aldığı” fikriyle açıklıyor.

Kripto yatırımcıları büyük yükselişleri merakla bekliyor!

Ether, SEC’in ETF onaylarına yönelik tutumunu değiştirdiğine dair raporların ardından geçen hafta zaten %29 artmıştı.

Rynes ve diğer uzmanlar, ETF’lerin onaylanmasına rağmen henüz piyasaya sürülmemiş olmasının nedeninin, onayın yanı sıra S-1 başvurusunun da gerekli olmasından kaynaklandığını belirtiyor. S-1 başvurusu, şirketin mali durumu ve risk profiline dair ayrıntıları içeren kapsamlı bir belgedir.

VanEck, değiştirilmiş S-1 dosyasını SEC’e sundu ve analistler, S-1 onaylarının haftalar hatta aylar sürebileceğini söylüyor. Rynes, Ether fiyatında bir sonraki büyük artışın, ETF’lerin piyasaya sürülmesi ve ticaretin başlamasıyla olacağını düşünüyor. Kripto araştırma şirketi Second Mountain da benzer bir görüşü paylaşarak, “ETF’ler henüz faaliyete geçmedi, dolayısıyla net yeni sermaye girişi henüz gerçekleşmedi” diyor.

Second Mountain, SEC’in ETF’leri onaylamasından hemen önce 23 Mayıs tarihli bir gönderisinde, “İlk haftada potansiyel olarak milyarlara ulaşacak kadar büyük bir sermaye girişi bekliyoruz” dedi. Ancak bazıları bunun hemen bir yükselişe yol açmayabileceğini söylüyor. Spot Bitcoin ETF’lerinin 10 Ocak’ta alım satım için onaylanmasının ardından Bitcoin’in fiyatı %15 düşmüştü. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin’in fiyatının %30 artarak 51.870 dolara ulaşması 30 gün sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.