TOGG’un Avrupa’daki Başarısı ve Gelecek Planları

TOGG’un Avrupa’daki Başarısı ve Gelecek Planları
Haber Tarihi: 08.09.2024

Avrupa Medyasından TOGG’a Övgüler

Almanya’nın önde gelen otomobil dergisi Auto Bild, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’u övdü. “Türk Teslası Çok İyi” başlıklı yazısında, TOGG’un Avrupa’ya açılmaya hazırlandığını vurgulayarak, iç ve dış tasarımına tam not verdi. Aracın seyahat için uygunluğuna ve konforlu koltuklarına dikkat çekti.

Dergi, TOGG’un T10X modelini diğer markalarla karşılaştırarak, kokpitteki dijital araç çeşitliliğine değindi ve dijital ekosistem fikirlerinin başarılı olması durumunda rakiplerini geride bırakabileceğini belirtti.

TOGG’un Gelecek Planları ve Başarıları

Türkiye’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOGG’un Avrupa pazarına giriş yapacağını ve Almanya’da satışa çıkacağını duyurdu. TOGG’un elektrikli araç sınıfında lider olduğunu belirten Bakan Kacır, şu anda yollarda 30 bine yakın TOGG’un bulunduğunu söyledi.

ODMD verilerine göre, Nisan ayında 3 bin 3 adet satılan TOGG, elektrikli otomobil pazarında liderliğini sürdürdü. TOGG T10X modeli, en yakın rakibine 2 bin 264 adet fark atarak pazar liderliğini korudu.

TOGG’un elektrikli otomobil pazarındaki payı Nisan ayında yüzde 49,25 olarak kaydedilirken, yılın ilk 4 ayında ise yüzde 35,29 seviyesine ulaştı.

Fiyat Detayına Dikkat Çekildi

Auto Bild dergisi, TOGG’un fiyat performans analizinde diğer segmentteki araçlara göre daha uygun bir fiyatla sunulduğunu belirtti.

“2025 Başında Almanya’da Satışa Çıkacak”

TOGG’un geçtiğimiz aylarda tanıtılan ‘fastback’ modelinin 2025 başlarında pazara sunulması planlanıyor. Yeni atılımlar ve yazılım geliştirmeleri devam ederken, TOGG’un Almanya’da büyük bir başarı elde etmesi bekleniyor.