Galatasaray Süper Lig Şampiyonu! – Fernando Muslera’nın Duygusal Açıklamaları

Galatasaray Süper Lig Şampiyonu! – Fernando Muslera’nın Duygusal Açıklamaları
Haber Tarihi: 08.09.2024

Galatasaray Süper Lig Şampiyonu!

Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasında Galatasaray deplasmanda Konyaspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Maç sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, duygularını şu şekilde dile getirdi:

“Takım arkadaşlarımı, başkanımı, yönetim kurulu üyelerini, teknik ekibi ve çalışanları kutluyorum. Bu çok önemli bir başarı. İki sene üst üste şampiyon olmak gerçekten büyük bir gurur. 13 senede 17 kupayı bu kulübe kazandırmak benim için çok değerli. Hayallerimizi gerçekleştirmek için çok çalıştık. Hazirandan beri mücadele ediyoruz, büyük maçlar oynadık. Tüm zorluklara rağmen rekorları kırdık ve bunun karşılığını aldık. Galatasaray camiası bunu fazlasıyla hak ediyor.”

Fernando Muslera, kupa kazanmanın önemine vurgu yaparak şunları ekledi:

“Beşiktaş’ın kazandığı kupa çok değerli. Kupa almak her zaman büyük bir başarıdır. Biz de lig şampiyonu olduk ve bu başarıyı kutlamak gerekir. Şimdi biraz dinlenip Süper Kupa maçına odaklanacağız. Şu an mutluyuz. 2011’de Galatasaray’a geldiğimde bu kulübün ne kadar büyük olduğunu görmüştüm. O günden bu yana hep şampiyonluklar için mücadele ediyoruz.”

Futbolun 3 sonucu olduğunu hatırlatan tecrübeli kaleci, şunları belirtti:

  • Geçen hafta performansımız en iyi seviyede değildi. Bu gerçeği kabul etmek gerekir. Ancak bu bir maçın sezonu etkileyeceği anlamına gelmez. Biz sezon boyunca rekorlar kırdık. Tek bir maç sonuç belirlemez, bu durumu gösterdik.

Fernando Muslera ayrıca Türkçe olarak, ‘Mauro Icardi’yi tebrik ediyorum, gol kralı oldu. Galatasaray taraftarı kutlu olsun.’ dedi.