Türkiye’nin Gündemindeki Başlıklar

Türkiye’nin Gündemindeki Başlıklar
Haber Tarihi: 08.09.2024

Terör Örgütünün Suriye’deki Planları

Terör örgütünün Suriye’de yapmaya çalıştığı yerel seçim konusunda Türkiye’nin konuşacağı iki başkent var. Bunlardan birisi Washington, diğeri de hiç şüphesiz Moskova. ABD’nin planlarını iyi kötü biliyoruz ama iddiası Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruma olan Rusya ne yapacak, onu da göreceğiz. Biz bu korsan seçim çabasını konuşurken Washington’ın Türkiye’ye bakışındaki kaymayı gösteren bir başka gelişme daha yaşandı.

Kürt Araştırmalar Merkezi Raporu

Kürt Araştırmalar Merkezi Raporu

Türkiye’de kurulu bulunan Kürt Araştırmalar Merkezi, 40 Kürt kökenli iş insanı, akademisyen, gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcisiyle görüşmeler yaparak bir rapor yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kürtlerin Durumu isimli çalışmada garip ifadeler var. Bütçesini ABD Dışişleri’nin verdiği Amerika’nın Sesi bu raporu Kürtçe bölümünde yayınladı ama Türkçe bölümünde vermedi. Sadece haberi vermemekle kalmadı, rapor “Kürtlerin gelecekte Türkiye’den demokrasi, özgürlük ve adalet beklemediği yazılıyor” cümlesiyle anlatıldı.

Almanya ve Uluslararası Ceza Mahkemesi

Almanya ve Uluslararası Ceza Mahkemesi

Son 3 gündür Almanya’yı takip ediyorum. Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant’ın tutuklanması talebi ve Almanya Hükümet Sözcüsü’nün İsrail Başbakanı’nın Almanya’ya gelirse tutuklanıp, iade edilebileceği iması ortalığı karıştırdı. Ana muhalefet ve medya ayağa kalktı.

Tuğgeneral Esat Mahmut Yılmaz Olayı

Gördüğünüz kare Türkiye’de işlerin ne kadar ciddi yapıldığının bir kanıtı aslında. Milli Savunma Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Tuğgeneral Esat Mahmut Yılmaz ile tanıştırayım sizi. TBMM Dışişleri Komisyonu’nda bir generalin makam aracıyla insan kaçakcılığı yapan 3 kişinin tutuklandığı bilgisini paylaştı Tuğgeneral Yılmaz.